მოწევა და ცხოველური პროდუქტები - კიბოს განვითარების ძირითადი მეზეზები

აღსანიშნავია, რომ მამაკაცებისთვის ზიანის თვალსაზრისით პირველ ადგილზე დგას მოწევის ფაქტორი, ხოლო ქალებისთვის - კვება ცხოველური ცილების ჭარბი შემცველობით. გარდა ამისა, მეცნიერებმა დაადგინეს კავშირი ხორცპროდუქტებსა და კიბოს განსაზღვრულ სახეობას შორის. უფრო ხშირად ხორცის მოყვარულებში ვლინდება საკვერცხეების, პროსტატის, სათესლე ჯირკვლების, პანკრეასისა და თირკმლების კიბო. ეს იმით აიხსნება, რომ ცილა ორგანიზმის ყველა უჯრედის, მათ შორის კიბოს უჯრედების, განვითარების პროვოცირებას იწვევს.
მეცნიერები იდეალურ საკვებ რაციონად მიიჩნევენ ტიპიურ იაპონურ რაციონს, რომლის შემადგენლობაში ხორცპროდუქტები მხოლოდ 10%-ია, ხოლო ძირითად საკვებად წარმოდგენილია ბრინჯი, მარცვლეული და ზღვის პროდუქტები.
სტატია აღებულია საიტიდან www.medportal.ge
Комментариев нет:
Отправить комментарий